Wednesday, November 2, 2011

Saya Budak Baru Belajar : Photoshop

ASSALAMUALAIKUM

actually aku dah lama nak cuba guna photoshop.
nak try edit gambo. slalu guna Picnik ja.
tapi  tak banyak sangat function kat situ. (padahal aku yang tak pandai guna).

jadi semalam aku cuba guna photshop nak edit gambo.
nak try tukar background gambo jadi background gambo laen.
Big Smiley
aku bajet power ja nak try sendiri.

MAK AIH !
payah bebenor. tak paham apa pon kat situ.
at last da fedup cuba sendiri,
baru gagahkan diri nak cari Tutorial
HEHEHE.

macam-macam tutorial la aku jumpa.
Adobe Photoshop for Dummies la. ape la.
then belajar guna Youtube.
dekat sejam gak ah.

akhirnya aku berjaya !
ini hasilnya.

Gambar Sebelum :



Gambar selepas :

nie classmate aku. comei kan teddy bear nie ? HAHAHA !
Tadaaaaaaa!!
noob btol. amek masa berjam-jam nak edit macam nie ja ?
HAHAHA !
Tongue Smiley
ok la untuk beginner macam aku kan ?

aku tak give up.
cuba skali lagi. photo laen plak.

Gambar Sebelum :



Gambar Selepas :

classmate aku lagi. 2 Penang , 2 Johor, 1 Shah Alam, 1 Kedah.

HEHEHE
Apai Si Misai Tanglung.
*saksikan di pawagam Johor sahaja.

Scream Smiley
ketaq pala lutut abeh aih. result Jumaat nie. 
chow~

5 comments:

  1. wah!hebat.mau blja jgklah.hakhak

    ReplyDelete
  2. waaaa~ hebatnyaaa!bestnyee!!
    apez!tolong-in ajar gue jugak dong~~ pliss =(

    ReplyDelete
  3. @||fatin syahira|| hahaha. apis pown baru blajaq, nak suh ajaq ira lak . p suh Rasyidin Fozi abg kacak nuh. dya lg power. hehe

    ReplyDelete