Sunday, October 30, 2011

Tahniah ! Permohonan Kolej Anda Gagal !

Sedihnya !!

GAGAL ?

tak kisah !!
sebab aku memang tak apply pon kolej untuk sem depan.
 and aku da ada umah sewa !!
HAHAHAHA :D


teringin nak blajaq men piano !!!

Assalamualaikum

actually cuti sem nie dok melangut ja kat umah.
tak depan laptop, depan tv.
dah bosan tataw nak watpa, tiba-tiba terpikiaq plak nak blajaq men PIANO !
HAHA !


pastu teringat video clip lagu Bruno Mars.
GRENADE !
dalam video clip lagu tu, bruno dak tarik piano beliau.
kan best kalau power men piano macam bruno. HEHE !


nak pasang angan-angan sat.
bila da ada umah nanti, nak beli meja piano sebijik.
letak kat hall. pergh ! macam orang kaya dah tu.


bape agaknya harga sebijik meja piano tu erk ?
yuran nak blajaq mahai tak ?
susah tak nak blajaq ?
kalau dah power nanti, nak men lagu apa na ?
hehehe. macam-macam soalan da kuaq.


*result final da dekat nak keluaq. cuak da nie. moga dapat result yang flying colours. InsyaAllah. Amin.



Thursday, October 27, 2011

who do you think you are ?

Christina Perri
currently listening to several of her songs.
especially The Lonely & Jar of Hearts.
and
.
.
.
.
.
I love it :)




Wednesday, October 19, 2011

Roadblock lagi.

Meluncur laju sebijik skuter ego S di atas jalan.
tiba-tiba skuter itu menjadi perlahan. sedikit demi sedikit.
haish. Roadblock lagi ?

tadi masa aku kluaq rumah da kena roadblock.
nie jumpa 1 lagi ?
terbaek la tak sampai 15 minit,
dua roadbloack ak jumpa.
dua2 kena tahan.

Pak Anjang : Lesen, IC, roadtax.
Aku : sat ( sambil dok rongkah beg duit ). nah ! (bagi lesen, pastu IC )
Pak Anjang : kertas apa plak nieh ?
Aku : IC la. IC sementara (dalam hati ---> !@#$%^&*!@#$%^&* )
Pak Anjang : nak pi mana nie ?
Aku : beli burger.
Pak Anjang : ouh. ok2.
Aku : =.='

Oh Pak Anjang. 

muka skema macam aku nie pown hg nak tahan.

Penang nie da macam men game GTA da. 
roadblock merata-rata waktu malam.
time balik dari kedai burger tu,
nampak orang dok gaduh.
tibai helmet.
aish. balek tidoq la woi.
da pukui 2 pagi dok gaduh pa lagi.

sebab tu la kowt banyak roadblock.

Thursday, October 13, 2011

Al Fatihah buat mereka.


tiba tiba teringatkan mangsa tanah runtuh Rumah Anak Yatim Al Takwa, Hulu Langat
sebak rasanya time tragedi nie berlaku. Alfatihah sekali lagi buat mereka. moga di tempatkan dikalangan orang2 yang beriman.
 Amin.

gambar sebelum peristiwa tersebut berlaku.




Tuesday, October 11, 2011

Bosannya cuti.

bila dah cuti, merungut pulak cakap bosan.
time takdak cuti, berebut-rebut ponteng kelas.
apa nak jadi ngan aku nie. adoi.
cadang nak cari keja time cuti nie. tapi macam takdak orang
ja nak amek keja kalau cuti sem setakat sebulan ja.
*yang betolnya, aku malas =.='
kalau nak wat lesen keta plak, lagi la tak sempat dalam sebulan.
so dok umah jela. hehehe.

akibat dari kebosanan itu, aku online 24/7.
da takde benda nak wat.
tengah2 online tu, terjumpa binatang nie,

Cleverbot ? apa tu ? pandai sangat ke binatang nie ?
Yup ! pandai sangat. pandai menjawab.
tension aku melayan binatang nie bersembang.


hehehehe. yang bestnya. pandai jawab salam Cleverbot nie. 
panjang lagi aku mencarut merepek meraban ngan bot nie. 
at least bleh hilangkan bosan aku sudah. hoho !
chow~

Thursday, October 6, 2011

sem 3 sudah habis ! lagi 2 sem kat Arau.


Alhamdulillah ! bersyukur sangat sebab dapat habiskan 3 semester kat UiTM Arau nie.
walaupun macam-macam problem terjadi sem nie, 
tp aku dapat lagi confront ngan problem nie.
Syukur jugak sebab final exam dah abeh 4 hb aritu.
 Target Dekan sem nie macam da nampak bayang-bayang.
carry mark suma membantu.
hahahahaha. InsyaAllah !


last paper haritu 4 hb. paper basic rubber processing. agak pening jugak la menghafal.
jadi aku pilih Academic Height, kat atas bukit nak start hafal nie. hehehe.
tapi bukan dok hafal sangat. siap sesi fotografi bagai !


model tak berbayar.

 sblom tu math. aku tak suka Math !
and takleh jawab final haritu.
gap antara paper SMR ngn Math, 1 hari ja !! 
menangeh tak henti nak cover sume 1 buku. nie la jawabnya bila takleh jawab final Math. 

don't try this at home !

hehehehehehe. tapi harap2 la tak failed paper nie.
mau extend sampai part 6 nanti. 
part 3 nie agak best jugak. sebab Ryzul Brother's sume pakat beli 
baju sama. Jersi kolar Malaysia. masok paper last hari tu, penoh 1 klas ngan jersi Malaysia nie ha !
lepas habis paper tu

sesi salam bersalam. 

budak kecik atas tiang

macam monyet da.

gedik-gedik.
kenapa muka beliau agak masam ? hahaha.

sem depan dah start sedih laa. sebab ada yang nak wat penerapan masok degree tros.
lau bleh aku pown nak wat gak. takmo dah dok kat Arau nie. tapi takdak rezeki lagi.

*aku nak Dekan sem nie. agak agak tercapai tak ?