Wednesday, December 28, 2011

cepat ja duit PT aku abes.

sem 1 : duit habis enjoy. jalan sana. jalan sini.

sem 2 : ok sem 2 aku beli hard disk nie 500 GB. 


sem 3 : raket RCL, bat ping pong Butterfly, kasut HighCut Edwin. sem nie la rasanya paling cepat duit habis.
kasut aku bukan yang nie. tapi lebih kurang la. hehehe.

nie scream 098. aku scream 058.

dah lama tak main ping pong nie. 

sem 4 : guitar akustik SCM dengan RM 10 kena saman Majlis Bandaran Kangar time nak beli guitar nie. awat ? park motor tempat parking keta. sat ja pown pakcik oi. redha jela =.='  

harap ja ada guitar. tapi satu lagu pun haram tak reti main lagi.

sem 5 : nak guna duit PT beli keta boleh ??? <----- ok berangan !!


Terima Kasih Dya !

ini yang aku hantar :

"ada seorang budak lelaki dan seorang budak perempuan. dahulu mereka berkawan. suka dan duka di kongsi bersama. budak lelaki itu sentiasa bersemangat dengan adanya kehadiran budak perempuan itu. pada suatu hari, budak lelaki itu mula menjauhkan diri. tanpa sebab munasabah. dia meninggalkan budak  perempuan itu sendiri. budak lelaki itu tahu yang budak  perempuan itu kuat! dan boleh hidup tanpanya. kini budak lelaki itu berasa menyesal dan ingin memohon maaf kepada budak perempuan  itu tetapi dia tidak tahu bagaimana untuk melakukannya. dia juga takut budak perempuan  itu tidak akan memaafkannya. apa yang patut dilakukan oleh budak lelaki itu agar budak perempuan itu memaafkannya dan menerimanya kembali sebagai seorang kawan?? :'( "


ini pulak dari dya :

"ada seorang budak lelaki dan seorang budak perempuan. dahulu mereka berkawan. suka dan duka di kongsi bersama. budak perempuan itu sentiasa bersemangat dengan adanya kehadiran budak lelaki itu. pada suatu hari, budak perempuan itu mula menjauhkan diri. tanpa sebab munasabah. dia meninggalkan budak lelaki itu sendiri. budak perempuan tiu tahu budak lelaki itu kuat! dan boleh hidup tanpanya. kini budak perempuan itu rasa menyesal dan ingin memohon maaf kepada budak lelaki itu tetapi dia tidak tahu bagaimana untuk melakukannya. dia juga takut budak lelaki itu tidak akan memaafkannya. apa yang patut dilakukan oleh budak perempuan itu agar budak lelaki itu memaafkannya dan menerimanya kembali sebagai seorang kawan??=( "

aku tersenyum ketika membaca mesej ini. 
terima kasih kawan :)


Monday, December 26, 2011

maafkan aku.

ASSALAMUALAIKUM
aku berkawan.
aku berteman.
aku bersahabat.

tetapi..
aku tidak ikhlas dalam persahabatan kita.
aku mengharapkan balasan dari kau.
aku pentingkan diri sendiri.
aku mungkiri janji.
aku kejam.
aku ego.


aku bersalah.
ya. aku bersalah.


masihkah ada ruang kemaafan untuk aku wahai kawan ?
maafkan aku.



*nak mintak maaf tapi taktaw nak wat camna =.='

Friday, November 18, 2011

Bila nak aman kalau macam ni ?

Assalamualaikum

Firstly jom kita ucapkan tahniah kepada team bola sepak Malaysia sebab menang dengan Indonesia semalam. even baru kelayakan peringkat kumpulan tapi time tengok game semalam, jantung macam nak terkeluar. hoho .  Harap pasni Young Tiger nie dapat masok sampai Final Sea Games nie. Pastu dapat emas lagi. InsyaAllah .


Aku tengok game tu kat live kat tv semalam. tapi tadi saja search Youtube, nak tengok gol Malaysia skali lagi . Gol memang cantik . tapi bila bab baca kat komen bawah tu, lagi la cantik . Malaysia kutuk Indon. Indon kutuk Malaysia. Asyik perang komen ja depa nie . Penat tengok. Asal video Malaysia Indon ja , mesti ada la perang komen tu . Bila da perang komen tu, macam-macam maki hamun la ada . Depa ingat maki hamun dapat pahala kot . pasal bola pon nak gaduh . 

sudah-sudah la...

Saturday, November 5, 2011

Yup. Aku Tak Pandai Macam Korang Semua

Assalamualaikum

ok tuan-tuan dan puan-puan.
macam rancangan masakan plak.
 entry kali nie nak cerita pasal result.
penat menunggu. 4 hb pukul 12 malam, 
ramai orang dah berebut-rebut nak tengok result.
ramai yang dah bleh check kat email masing-masing. 
tapi aku nie still takleh. tak dapat gak email. apakehe pon tak taw la.
 tunggu la sampai ke pagi. dari layan movie, maen game, dengaq lagu.

macam-macam wat . tak tido haaa . 
semangat nak tengok result la katakan. hehehe.
lastly tunggu jugak la sampai pukul 9 pagi , cuba tengok kat portal UiTM.
dya cakap pukul 9 da boleh check tapi aku bukak mmg lembab tahap ke 16 ah.
hampeh betol. tunggu pulak sampai pukul 10 , dya boleh plak keluaq binatang nie :

9.30 ? skang da pukul 10 la bai. HOHO~
tension ja time tu. sabaq jela. 
at last dlm pukul 10 lebih da belh check.
sedih pon ada, happy pown ada.
happy sebab da capai target nak naek kan cgpa 3 pointer.
sedih pulak pasal tak dapat la nak merasa Dekan lagi.

tp Alhamdulillah result naek byk . sem 1 sangat lah terok. 
biasa la. honey moon. tak jumpa rentak study g. hehehe
sem 2 da insaf sket. pointer naek byk tp cgpa still 2 lebih.
sem 3 da letak target nak naek kan cgpa 3 pointer.
and Alhamdulillah. I made it.
huhuhu. ye aku tak pandai pown.

sem 4 ngan 5 nanti kena usaha lebih sket. nak gak cari Dekan.
ramai dapat Dekan sem 3 nie. congrats la !
bagi yang kurang berjaya macam aku nie, chill la.
Bill Gates pon failed exam. HAHA.
bajet macam bleh jadi Bill Gates tu.

meh nak tunjuk result sket.
semua paper PST atau nama laennya Polymer Science Technology aku dapat A. 
HAHA. bangga sat.
chow~

Wednesday, November 2, 2011

Saya Budak Baru Belajar : Photoshop

ASSALAMUALAIKUM

actually aku dah lama nak cuba guna photoshop.
nak try edit gambo. slalu guna Picnik ja.
tapi  tak banyak sangat function kat situ. (padahal aku yang tak pandai guna).

jadi semalam aku cuba guna photshop nak edit gambo.
nak try tukar background gambo jadi background gambo laen.
Big Smiley
aku bajet power ja nak try sendiri.

MAK AIH !
payah bebenor. tak paham apa pon kat situ.
at last da fedup cuba sendiri,
baru gagahkan diri nak cari Tutorial
HEHEHE.

macam-macam tutorial la aku jumpa.
Adobe Photoshop for Dummies la. ape la.
then belajar guna Youtube.
dekat sejam gak ah.

akhirnya aku berjaya !
ini hasilnya.

Gambar Sebelum :



Gambar selepas :

nie classmate aku. comei kan teddy bear nie ? HAHAHA !
Tadaaaaaaa!!
noob btol. amek masa berjam-jam nak edit macam nie ja ?
HAHAHA !
Tongue Smiley
ok la untuk beginner macam aku kan ?

aku tak give up.
cuba skali lagi. photo laen plak.

Gambar Sebelum :



Gambar Selepas :

classmate aku lagi. 2 Penang , 2 Johor, 1 Shah Alam, 1 Kedah.

HEHEHE
Apai Si Misai Tanglung.
*saksikan di pawagam Johor sahaja.

Scream Smiley
ketaq pala lutut abeh aih. result Jumaat nie. 
chow~

Tuesday, November 1, 2011

Happy Birthday Pendek ! :D

budak nie dilahirkan pada 1.11.1999.
* cantik number IC budak nie nanti.
Pendek is my youngest sister.
di sebabkan hg minat sangat ngan korea, 
meh org nak nyanyikan lagu dalam bahasa korea.

 Saengilchukhamnidaaaa, 
 Saengilchukhamnidaaaaaaaaaaa, 
 Saranghaneun NUR NILAM SARI, 
 Saengilchukhamnidaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !! 

ehem3. sedapkan suara org ? 
Giggle Smiley
hehehehe.
ok. dapat 5 A untuk UPSR,
org bagi Beg Domo.
nak sangat kan.

walaupun org taw hg bukannya baca blog org pown
tapi satu hari nanti bila hg da besaq sket,
da pandai men blog2 nieh,
mesti hg terharu tengok abang hg wish birthday kat blog. 
by that time mesti hg cakap camni
" ouh, sweeeetnya abg aku "
HAHA !


*yup. nama beliau Nur Nilam Sari. unik kan ? :)


Sunday, October 30, 2011

Tahniah ! Permohonan Kolej Anda Gagal !

Sedihnya !!

GAGAL ?

tak kisah !!
sebab aku memang tak apply pon kolej untuk sem depan.
 and aku da ada umah sewa !!
HAHAHAHA :D


teringin nak blajaq men piano !!!

Assalamualaikum

actually cuti sem nie dok melangut ja kat umah.
tak depan laptop, depan tv.
dah bosan tataw nak watpa, tiba-tiba terpikiaq plak nak blajaq men PIANO !
HAHA !


pastu teringat video clip lagu Bruno Mars.
GRENADE !
dalam video clip lagu tu, bruno dak tarik piano beliau.
kan best kalau power men piano macam bruno. HEHE !


nak pasang angan-angan sat.
bila da ada umah nanti, nak beli meja piano sebijik.
letak kat hall. pergh ! macam orang kaya dah tu.


bape agaknya harga sebijik meja piano tu erk ?
yuran nak blajaq mahai tak ?
susah tak nak blajaq ?
kalau dah power nanti, nak men lagu apa na ?
hehehe. macam-macam soalan da kuaq.


*result final da dekat nak keluaq. cuak da nie. moga dapat result yang flying colours. InsyaAllah. Amin.



Thursday, October 27, 2011

who do you think you are ?

Christina Perri
currently listening to several of her songs.
especially The Lonely & Jar of Hearts.
and
.
.
.
.
.
I love it :)




Wednesday, October 19, 2011

Roadblock lagi.

Meluncur laju sebijik skuter ego S di atas jalan.
tiba-tiba skuter itu menjadi perlahan. sedikit demi sedikit.
haish. Roadblock lagi ?

tadi masa aku kluaq rumah da kena roadblock.
nie jumpa 1 lagi ?
terbaek la tak sampai 15 minit,
dua roadbloack ak jumpa.
dua2 kena tahan.

Pak Anjang : Lesen, IC, roadtax.
Aku : sat ( sambil dok rongkah beg duit ). nah ! (bagi lesen, pastu IC )
Pak Anjang : kertas apa plak nieh ?
Aku : IC la. IC sementara (dalam hati ---> !@#$%^&*!@#$%^&* )
Pak Anjang : nak pi mana nie ?
Aku : beli burger.
Pak Anjang : ouh. ok2.
Aku : =.='

Oh Pak Anjang. 

muka skema macam aku nie pown hg nak tahan.

Penang nie da macam men game GTA da. 
roadblock merata-rata waktu malam.
time balik dari kedai burger tu,
nampak orang dok gaduh.
tibai helmet.
aish. balek tidoq la woi.
da pukui 2 pagi dok gaduh pa lagi.

sebab tu la kowt banyak roadblock.

Thursday, October 13, 2011

Al Fatihah buat mereka.


tiba tiba teringatkan mangsa tanah runtuh Rumah Anak Yatim Al Takwa, Hulu Langat
sebak rasanya time tragedi nie berlaku. Alfatihah sekali lagi buat mereka. moga di tempatkan dikalangan orang2 yang beriman.
 Amin.

gambar sebelum peristiwa tersebut berlaku.




Tuesday, October 11, 2011

Bosannya cuti.

bila dah cuti, merungut pulak cakap bosan.
time takdak cuti, berebut-rebut ponteng kelas.
apa nak jadi ngan aku nie. adoi.
cadang nak cari keja time cuti nie. tapi macam takdak orang
ja nak amek keja kalau cuti sem setakat sebulan ja.
*yang betolnya, aku malas =.='
kalau nak wat lesen keta plak, lagi la tak sempat dalam sebulan.
so dok umah jela. hehehe.

akibat dari kebosanan itu, aku online 24/7.
da takde benda nak wat.
tengah2 online tu, terjumpa binatang nie,

Cleverbot ? apa tu ? pandai sangat ke binatang nie ?
Yup ! pandai sangat. pandai menjawab.
tension aku melayan binatang nie bersembang.


hehehehe. yang bestnya. pandai jawab salam Cleverbot nie. 
panjang lagi aku mencarut merepek meraban ngan bot nie. 
at least bleh hilangkan bosan aku sudah. hoho !
chow~

Thursday, October 6, 2011

sem 3 sudah habis ! lagi 2 sem kat Arau.


Alhamdulillah ! bersyukur sangat sebab dapat habiskan 3 semester kat UiTM Arau nie.
walaupun macam-macam problem terjadi sem nie, 
tp aku dapat lagi confront ngan problem nie.
Syukur jugak sebab final exam dah abeh 4 hb aritu.
 Target Dekan sem nie macam da nampak bayang-bayang.
carry mark suma membantu.
hahahahaha. InsyaAllah !


last paper haritu 4 hb. paper basic rubber processing. agak pening jugak la menghafal.
jadi aku pilih Academic Height, kat atas bukit nak start hafal nie. hehehe.
tapi bukan dok hafal sangat. siap sesi fotografi bagai !


model tak berbayar.

 sblom tu math. aku tak suka Math !
and takleh jawab final haritu.
gap antara paper SMR ngn Math, 1 hari ja !! 
menangeh tak henti nak cover sume 1 buku. nie la jawabnya bila takleh jawab final Math. 

don't try this at home !

hehehehehehe. tapi harap2 la tak failed paper nie.
mau extend sampai part 6 nanti. 
part 3 nie agak best jugak. sebab Ryzul Brother's sume pakat beli 
baju sama. Jersi kolar Malaysia. masok paper last hari tu, penoh 1 klas ngan jersi Malaysia nie ha !
lepas habis paper tu

sesi salam bersalam. 

budak kecik atas tiang

macam monyet da.

gedik-gedik.
kenapa muka beliau agak masam ? hahaha.

sem depan dah start sedih laa. sebab ada yang nak wat penerapan masok degree tros.
lau bleh aku pown nak wat gak. takmo dah dok kat Arau nie. tapi takdak rezeki lagi.

*aku nak Dekan sem nie. agak agak tercapai tak ?



Saturday, August 27, 2011

Polymerians ?

 dah nak raya tapi aku sikit pown takdak mood.
dapat balik rumah da cukup heaven.
tak raya pown takpa. sebab ASSignment tak siap lagi.
balik raya nanti test berlambak lambak.

nak cerita sikit pasal budak kelas aku. tapi tak semua la.
yang tertentu sahaja. hehehe.
especially our brothers.

THE RYZUL'S BROTHERS
Polymerians?


Geng-Geng Kolej

ini Khairi aka Ery. nie kawan baik aku kat UiTM nie. yeke baik ? beliau suka mengaku ustaz. kononnya la. masa mula mula kenal beliau time part 1 dulu, aku ingatkan beliau nie budak KL tp rupa rupanya budak negeri kijang. Yup, KELANTAN ! hahaha. yang best nya beliau nie, beliau takdak la semangat kesukuan, kenegerian, keassobiahan yang kuat. biasa biasa ja. usaha lebih sikit kawan. InsyaAllah kita naikkan pointer sama sama ! aku doakan jodoh hg panjang. takyah asyik nak gadoh sangat. dalam kelas jangan dok men mesej na. hehehehe.

yang nie pulak Helmie. kitorang panggil Emi. satu satunya member yang pernah tidoq kat umah aku. mamat nie gedik sikit. mengaku Aaron Aziz. urgh, please la ! hahaha. beliau sangat berbangga dengan negeri kelahiran beliau. budak Negeri Sembilan. tiap tiap benda yang beliau cakap mesti nak kaitkan negeri sembilan. pastu asyik tak puas hati ngan penang. penang ada aku, sebab tu lagi best dari negeri sembilan ! pape pon thanks sebab jadi pendengar yang setia (^_^)Y
lastly : IBBBBUUUUUUUU !!!

haaaaaa. nie pulak top scorer kos aku. memang pandai la. jeles aku tengok. darah beliau darah putih. maklumlah anak Langkawi. nama beliau fitri. bleh panggil abah. dekan tiap tiap sem. beliau pandai tapi tak kedekut ilmu. kalau aku tak paham pape, memang beliau la jadi tempat rujukan. beliau amalkan minum bliss untuk cepat kurus. tapi ternyata tidak BERJAYA ! hahahahaha. ouh sori terpecah rahsia. ingat 1 ja aku nak cakap "kekuatan sebenar bukanlah terletak kepada ketinggian semata-mata" hehehe. *beliau kurang tinggi, bukan pendek :D

si kacak bergaya tampan menawan cantik rupawan kentot merata-rata pulak nie diberi nama azarul. dok kat jitra. geng nasyid UiTM. nama glamer Shudup, JB, Jin, Uncle, Jus Jambu Badan Tegap ! hohohoho. sori kawan. nie lagi sorang gak aku jeles kadang kadang dalam study. orang sibok pulun study time exam, beliau bleh plak men PES. tak men PES, bleh plak wat taik mata. dah tu pointer elok ja. mekasih sebab slalu bagi pinjam moto. jadi berani sikit depan orang yang hg adore tu. jangan malu sangat. nak ja aku sepak.

Muzammil aka Amil. sorang lagi anak kelahiran negeri hobin jang hobin. slalu sangat pasang lagu tu time member member tengah tension study. rasa nak hempas ja henset beliau gara gara asyik ulang lagu yang sama seribu kali. huh ! beliau memang terkenal dengan keBAJETan nya. maklumla, anak bongsu ! hehehe. dulu aku benci tapi at last aku da dapat terima sebab beliau macam just be yourself  la. tak hipokrit. bagos tu.  beliau rajin study. rajin p library. suka makan nasik goreng cili padi exta pedas 3 x . last skali, kalau member cakap, dengaq leklok. mata jangan dok melilau merata rata. :)


Geng-Geng NR

naufal aka apai si misai tanglung. seorang photographer kelas la katakan. nampak macam pendiam tapi rupa-rupanya beliau pandai berkata kata. asal Johor Bahru. sama-sama carry paper math ngan aku. nak tulih pa lagi na ? aku pown tak tau sebab tak banyak benda yang aku tau pasai beliau nie. hahaha. tapi yang aku taw, beliau amat meminati, menyayangi, merindui motor LC (ada kisah di sebaliknya) ! hahaha. jangan marah apai. sama2 kita abehkan paper yang kita carry ! kita pandai tapi kita malaih sikit ja. btoi tak ?

Faiz aka Paet Panjang. ketinggiannya melampau lampau. kalau aku berdiri sebelah beliau, sah2 la aku lagi pendek. berdiri paras halkum beliau sahaja. dok kat Sungai Petani (sempadan penang), tapi tak pernah singgah umah aku. hahaha. macam ni la member kan. best sembang ngan beliau nie. friendly tapi kalau paku orang, siap la. math dah la dapat highest dalam kelas ! hahaha. Paet, tak yah nak kemaih sangat la wei. maen RANJAU pown kalah ngan aku. hahahahaha !

alleycat kah beliau ? nama manja beliau Tok Wan ! nama IC Ashrul. budak 1 negeri ngan aku.  steady Penang ! haria penang haria ! beliau seorang yang takdak perasaan marah kowt aku rasa. rilek n cool ja. aku pown tak pernah tengok beliau marah. rambut beliau paling stail dalam kelaih. rambut ala ala dawai besi cuci bontot kuali la. hahaha. jangan marah tok wan. nanti aku belanja ciken chop kat kedai AIDY.

hoi botak ! tapi dulu la botak. skang dah ada rambut. dulu kan lepasan PLKN (yeke ? aku pown tak pasti ) tengok sendiri la kat baju koprat beliau. kan ada tulih nama beliau botak. tapi atas surat beranak nama beliau Aidil. beliau seorang yang agak manja (cara cakap). lawak tapi otak tu asyik nak kenakan orang. budak Selangor tapi aku lupa selangor area mana. untuk botak, tak payah la nak dengki sangat ngan taik lalat aku nie. nie aset paling berharga taw tak. hehehe.

yang nie pulak namaya Tarmizi. bleh panggil mizi. asal shah alam. tapi time aku mai shah alam, bukan nak bawak aku jalan jalan kat sana. tapi bagi aku beliau nie sporting ja. cool ! beliau nie sibok ja nak taw blog aku. slalu dok mintak link. bukan ada apa pon blog nie. aku suka suka ja pon. hehehe. awek beliau budak penang. bangga aku ! hohoho. jaga awek hg elok elok. budak penang tu. orang kampung aku. skang da dapat taw blog aku. puas hati ? last word : so far away ! hahaha.

Iejat. tiket balik Johor bape ringgit ? bape jam perjalanan ? satu hari ??? tiket harga 90+++ ??? pergh. mahai kowt. tiket balik penang RM 11.90 sahaja. aku ulang RM 11.90 sahaja !! jadi tak payah la nak bangga sangat kalau dapat balik umah tu. penang ke arau tak sampai 3 jam la bai. hehehehe. lu cakap lu mat rempit, angkat lu punya moto, turun penang la ! hahaha. lupa nak gtaw. nama beliau Izzat. best lepak ngan beliau nie.
tak pandai marah jugak. aku suka stail hg :P

Mawardi. lagi sorang dekan yang aku salute. sangat rajin, pandai dan komitmen dalam menyiapkan tugasan ( skema tak ayat aku ) beliau dilahirkan di Pulau Pinang. ya, negeri kelahiran aku. Adi, bila nak try men Ranjau lagi. hg ingat hg sorang ja tek ranjau, aku lagi power la wei. hehehehe. teringin nak jadi rajin dan pandai macam adi nie. math cukup power. math tu macam ayaq liuq beliau la. hehehe. mekasih sebab banyak jugak ajaq aku time kelas.

hidup Yan, Izzul ! dengaq nama beliau ja, 1 UiTM taw yang beliau nie sorang yang sangat pemalu. bleh panggil beliau kaboi .kalau nak suruh bercakap dalam kelas tu,, memang susah. dalam mulut hg ada diamond kowt aku rasa. tapi disebalik sifat pemalu beliau, bab2 menghafal beliau no 1. time test PST org laen tulih dalam bentuk point. beliau dengan rilek nya tulih sebijik sebijik essay yang telah beliau hafal tu. izzul, ingat rahsia kita tu, angkat kayu besbol tibai kepala dya. hehehe.

Geng-Geng Hibari

satu satunya budak negeri penyu beteloq. nama beliau sapa ? nama beliau Sarah. nama glamer pown Sarah. glamer ke beliau ? geng2 beliau panggil beliau akak. mungkin sebab muka beliau agak matang kowt. beliau kawan rapat aku jugak la kat U nie. mula rapat time awal part 2. pointer aku ngan beliau sama ja. dari part 1 kitorang lawan pointer. tapi CGPA beliau menang ngan aku. lebih 0.02 ja ! beliau seorang yang AYU ! betol ke ayu ? hehehehe. mekasih sebab bg hadiah time besday aku dulu. mekasih gak sebab banyak tadah telinga dengaq masalah aku. jangan la asyik nak gadoh ngan aku ja. ak taw aku salah kan ?
Today My Life Begins ! =)

masa part 1 dulu rapat sikit sikit ngan beliau nie. Nama beliau Syahira. nama budak beliau Adik. nak panggil bolat pown boleh jugak. hehehehe. Ira, aku rindu beliau ! hahaha. sekadar ayat ja la. takyah la nak tanya aku beliau tu sapa. saja ja wat ayat la wei. jam baru tu jangan bagi rosak. jaga elok elok sebab aku yang pilih tu. hehehe. nanti da kawen ngan cik Busku tu jangan lupa jempot kawan kawan nie suma. 
1st time tengok hg nangis aritu. kuat k !

si gadis manis ini pulak namanya Dewi. bleh panggil Orig ( berok dalam cita Duyung tu ) hahaha. beliau ada kembar. beliau sorang yang agak gila gila. brutal la katakan. yang best nya beliau nie layan One Piece (anime) gak sama ngan aku. tapi aku tak puas ati sebab beliau da tengok episode lagi jaoh dari aku. huh ! haaa, satu lagi, beliau cakap beliau tak pandai speaking tapi time speaking test aritu, fluent ja cakap. sori sebab aku diam time speaking aritu. otak blank lepas dapat soklan. kim salam kat Sumon. hehehe.

yeah akhirnya ! mama kawasan kitorang. Mama, we all love you !! ( urgh, please la ). Nama diberi Siti Nurkelisa. eh silap. nama beliau Hashmie. hehehe. suara beliau nie sungguh sedap lunak merdu la katakan. ala ala siti nurhaliza. dulu masa part 1, aku tak suka beliau nie ( sikit lagi tahap benci ). sebab aku ingat beliau nie sombong. bukan aku nak ngorat hg pown. hahaha. tapi at last sume orang taw mama nie penoh dengan sifat keibuan. tapi keNEVESan beliau mengatasi segala gala nya. tambah tambah neves beliau time wat presentation kat depan. neves time tunggu bas lambat nak balik perak. hehehe. mama sori takleh wat leklok time speaking test aritu :(

and the last one 
 aku tak lupa kat hg taw. beliau ini Afiqah. bleh panggil Iqa. hari tu mai perlis siap wat surprise lagi haa. sampai terhantuk kepala aku kat keta. Iqa nie agak masok ayaq sikit la. hahaha. dulu aku slalu panggil beliau camni. tapi beliau tak marah pown. sori na. aku da cari pic hg yang pakai baju koprat gak. tapi tak jumpa. nanti da dapat mini cooper tu, jangan lupa bawak aku na. jangan risau tayar keta hg tak pancit nya. hehehhe. jangan menyerah kawan. kejar cita-cita anda. takdak rezeki kat sini. insyaAllah nanti ada.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
to my all Ryzul's Brothers. 
Selamat Hari Raya Aidilfiri Maaf Zahir dan Batin.
sori kalau sepanjang kita kenal dah 3 sem nie,
aku banyak sangat sangat wat salah kat hampa suma.
nak pos kad raya dah tak sempat da. 
sama ada aku sengaja atau secara aku tak sengaja.
terguris, tercamdek, terkutuk, tertendang, terperli, terpaku, tercium,
dan segala jenis TER la. aku mintak maaf sangat kawan2.
hampa sume pown taw perangai aku macam mana kan.
sori sangat naaa. nanti mai la rumah aku. 
aku masak special nya. hehehe.
satu lagi, raya , raya jugak la. pas raya nie kita ada test
jangan lupa study na. sama sama kita berjaya !
TOGETHER WE BORN, TOGETHER WE SUCESS

Selamat Hari Raya Aidilfiri Maaf Zahir Batin