Thursday, April 26, 2012

Bukan Kidal Species Hardcore

ASSALAMUALAIKUM

tulis guna tangan kiri ,
type mesej , tangan kiri ,
makan guna sudu , tangan kiri ,
angkat barang , tangan kiri ,
pegang bet pingpong , tangan kiri , 
tumbuk muka orang pon tangan kiri .

senang cakap aku nie Kidal . ikut bapak aku. 

tapi takdek la sampai makan bersuap pakai tangan kiri .
itu kidal species hardcore tu.

ramai orang cakap yang orang kidal nie kreatif.
cikgu kat skola aku dulu ade jugak cakap yang orang kidal nie pandai math.
cikgu math aku pon kidal jugak time tu .
sebab tu kot dya cakap orang kidal nie power math. hehehehe.

tapi aku tak rasa benda yang diorang cakap tu, betol pada aku.
sebabnya aku tak kreatif.
and aku lemah math :)



nie tepat skali ! selalunya bila orang tengok aku tulis guna tangan kiri,
1st yang diorg cakap : " eh , hg kidal ke ?
nah ! kadang2 aku fedup jugak. dah nampak aku tulis guna tangan kiri mestila aku kidal brader. 
lagi mau tanya ka ? hahaha . 

yang bestnya jadi kidal nie bila tulis tulisan arab/jawi.
senang ja tulis dari kanan ke kiri.
kalau pakai pensel tekan takdek la hitam bawah tapak tangan tu.

yang tak bestnya pulak jadi kidal pulak bila masok kelas or dewan kuliah yang pakai meja lipat ni :


nie paling aku benci !! diskriminasi ke hape ? HAHA !
jenoh nak menyenget , mengiring , melintang , memusing dan segala jenis me la.
siyes susah nak menulis bagi golongan kidal macam aku nie.
bila dah camni memang tak masok la slalu apa yang aku belajar tu.
lecturer mengajar kat depan , otak aku kat rumah da . 

kadang kadang susah jugak jadi golongan minoriti nie.
harap-harap sem depan takdek kelas yang guna meja lipat nie.
nak meja kerusi yang biasa , yang normal ! huuuuu~

ada orang cakap yang orang kidal nie romantik ? apa pula kata anda ? :)

6 comments:

  1. haha. untunglah org tu kidal KAN! pandai math + kreatif + romantik? hee =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. pandai math + kreatif = salah
      romantik = tepat skali ! hahaha

      Delete
  2. romantik? hahahaha... penyayang yes! (kata kakak) hihi.. len kali buat special request utk meja kat exam hall tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. both. penyayang and romantik. hahaha

      Delete